Sommerklippen er i gang

Roboter, sesongarbeidere og kommunens egne ansatte er klar til å ta fatt på klipp og stell av kommunens parker og grøntområder. Enkelte områder vil ikke bli klippet som før, men dét er det en god grunn til!

Kommunens ansatte er i gang med de første rundene med klipp og stell av grøntarealene. I neste uke starter de første sesongarbeiderne, og aktiviteten intensiveres. I Jernbaneparken surrer og går en robotklipper, for andre sesong.

- Klipperen har gått her i Jernbaneparken ei stund, og den gjør en utmerket jobb, konstaterer Kurt Vonheim, fagarbeider for park- og idrettsanlegg.

- Bruken av robot-klipper har fungert så bra at vi nå setter inn en robotklipper til, som skal ta seg av klippingen langs Sjøfronten-promenaden, sier seksjonsleder for idrettsparker, Roy Millerjord.

Veldig tidlig sommer

I sosiale medier har det kommet en del kritikk mot kommunen for ikke å ha satt i gang med klipping tidligere, og at deler av Talvikparken er ustelt.

- Vi må planlegge bemanning og aktivitet i forkant, og da planene for sommeren ble lagt hadde vi ikke sett for oss en vår og forsommer som den vi har hatt. Gressveksten har vært nærmest brutal, og vi ligger to-tre uker foran det som er normalt med tanke på vekst, påpeker Millerjord.

Oppstart for sesongarbeidere

- Men nå blir det klipp og stell nå fremover. Neste uke kommer de første sesongarbeiderne, og i alt skal åtte-ni sesongarbeidere inn i sommer, for å jobbe med klipp, stell og vedlikehold av kommunens park-arealer, sier Millerjord. 

– Når det gjelder Talvikparken så skal vi både klippe og rengjøre, men fontenen er ødelagt så akkurat når det gjelder den er det uvisst, sier Millerjord.

(Saken fortsetter under bildet)

To menn som sitter på en gressplen. Mellom seg har de en robotgressklipper. Foto - Klikk for stort bildeRoy Millerjord og Kurt Vonheim i Jernbaneparken, der en robotklipper gjør klippejobben. Og nå skal en robotklipper settes inn for å ta seg av klippingen også langs Sjøfronten. Roger Marthinsen

Skal dyrke frem blomsterenger

Enkelte av kommunens store plener kommer imidlertid ikke til å bli klippet som før, og det ligger det en helt bevisst strategi bak: Tre-fire av de store plenene skal omgjøres til blomsterenger.

- Vi skal dyrke frem blomsterenger for å hjelpe bier, humler og andre insekter, sier Millerjord.

Per i dag er Teaterparken, nedre del av Talvikparken og øvre del av Nordlandsparken aktuelle for å bli blomsterenger. Millerjord poengeterer at det ikke er snakk om bare å la disse arealene gro over av ugress.

- Det vil bli klippet gangstier gjennom disse parkene, og vi skal hente inn ekspertise for å få dannet skikkelige blomsterenger. Innsåing skal starte allerede i sommer, men vi får nok ikke se disse park-blomsterengene i full prakt før neste sommer, sier Roy Millerjord.