En endring av reguleringsplan 5003 for hytteområde og caravanplass ved Jordbru er nå vedtatt

Kommunestyret vedtok en endring av reguleringsplan 5003: “Hytteområde og caravanplass ved Jordbru” i møte 19.06.2024. 

Vedtaket:

Det vedtas en endring av reguleringsplan 5003: hytteområde og caravanplass ved Jordbru, som vist på vedlagt plankart datert 07.05.2024 og tilhørende reguleringsbestemmelser revidert 07.05.2023.

Endringen innebærer at:

  • plangrensen og formålet for «campingplass» utvides til å samsvare med fritids- og turistformålet i kommuneplanens arealdel
  • bestemmelsene for campingplassen/caravanplassen § 4 erstattes slik at de samsvarer med bestemmelse 2.5.5 om dykkersenter og saunapark i kommuneplanens arealdel 2023-2033

Hva innebærer denne endringen?

  • Endringen innebærer at formål for «campingplass» utvides til å samsvare med fritids- og turistformålet i kommuneplanens arealdel. Plangrensen flyttes også til å samsvare med formålsgrensen. Dette er vist i bildet nedenfor:
     
Reguleringsplan 5003 (venstre) utvides som vist til høyre. Planen utvides med samme formålet: "campingplass".

 

  • Endringen innebærer også at bestemmelse § 4 for campingplassen/caravanplassen erstattes med følgende bestemmelse:
    • Innenfor arealet avsatt til campingplass tillates etablert inntil 8 mindre bygg/hytter med funksjoner tilknyttet dykkersenteret ved Jordbru (saunapark/badstuer, nordlyshytter/ overnattingshytter og lignende) hver med grunnflate inntil 25 m². I tillegg kan det lages terrasse/platting på inntil 10 m² bygget sammen med hver hytte. Disse bygningene kan ikke skilles ut som egne enheter. 

      Ved tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelser, kan inntil 3 av bygningene ha grunnflate på inntil BYA 35 m² og ha en delvis overbygget terrasse/platting på inntil 15 m² i tillegg til nødvendige ramper for rullestol. Atkomsten til disse skal være gangstier i terrenget.

      Gesims- og mønehøyde skal ikke overskride henholdsvis 3,4 og 6,2 meter målt fra gjennomsnittlig terreng. 

      Bygningene skal plasseres minimum 20 meter fra elvekant. En av badstuene tillates etablert innenfor faresone for flom, nærmere elvekanten, i tilknytning til et nedgangspunkt for prøvedykking for nybegynnere og for testing av utstyr. Nedgangspunktet kan også tilrettelegges for bading.

Hvorfor ble reguleringsplanen endret?

Dette vedtaket ble gjort samtidig som vedtaket av en del av kommuneplanens arealdel, som er knyttet til dykkersenteret ved Plura. Bakgrunnen for dette er for at reguleringsplanen og kommuneplanen skal samsvare for dette området.

Reguleringsplanen ble delvis endret ved vedtaket av kommuneplanens arealdel i fjor sommer, da tre hyttetomter ble tatt ut av planen. På grunn av en innsigelse fra Statsforvalteren, kunne ikke resten av de foreslåtte endringene av reguleringsplanen vedtas da. Derfor ble endringene av denne reguleringsplanen behandlet og vedtatt samtidig med siste delen av kommuneplanens arealdel nå.

Du kan finne mer informasjonen om dette vedtaket av kommuneplanens arealdel her.

Klage på vedtaket

Vedtaket av reguleringsendringen kan påklages av en part eller annen med rettslig klageinteresse i saken, etter forvaltningslovens bestemmelser. 

Send klagen til postmottak@rana.kommune.no eller til Rana kommune, postboks 173, 8601 Mo i Rana. Hvis du skal sende inn en klage, må dette sendes skriftlig innen 3 uker fra du mottok dette brevet. Husk å merke klagen med saksnummer 2023/302. 

Klagen må være skriftlig og underskrevet. I klagen må du:

  • skrive at det er en klage
  • skrive hvilket vedtak du klager på 
  • begrunne hvorfor du klager 
  • skrive tydelig hvilke endringer du ønsker 

Du finner mer informasjon om klageretten ved å trykke på denne lenken.   

Plandokumentene: